søndag 5. desember 2010

villkattene hos dyrlegen. 1 besøk.

Etter og ha hatt villkattene hos meg her i Oslo i snart 2 mnd var det på tide med første dyrlege besøk. Jeg ble rådet til å vente til de små var "håndterbare" før jeg tok de inn til dyrlegen. Men selv om de begynner å bli "håndterbare" her hjemme betyr jo ikke det at de er håndterbare når de skal til dyrlegen og fraktes i bur;) De små skulle helsesjekkes, få vaksiner,  kastreres, id chippes og tatoveres i øret. 

Her ligger Isop Hunter Minisnuta og sjekker ut reiseburet. Jeg tenkte det enkleste ville bli å samle alle 3 i ett bur så de fikk tryggheten fra hverandre under reisen.


Det var i samme type bur jeg fanget inn hele villkattfamilien i sommer/høst. Men da klarte den lille minisnuta og klemme seg ut igjennom sprinklene ved bunnen å stikke av fra meg (les historien under 'villkatter' på etiketter). Selv om de har vokst seg større nå så pakket jeg like gjerne buret inn i et dynetrekk:) Angsten for å miste de ut av buret sitter enda igjen hos meg. 

 sånn! perfekt! så gjenstår det bare å lokke de inn;)

minisnuta aner fred og ingen fare 

Men selvfølgelig! I stedet for å få alle 3 inn i buret smatt Dotti Hunter bak buret, inn i dynetrekket og han var ikke blid! At noe så lite og søtt kan bli så sinna!

så det endte sånn her: 

Og dette bildet er tatt i etterkant. Dotti kloret også opp andre armen og ryggen min! Jeg fikk stakkars lille illsinte, vettskremte Dotti Hunter til slutt inn i bur nr. 2 ved å pakke han inn i dynetrekket og riste han ut i buret. Dyrlegene fikk plastret meg opp før de tok inn de små og heldigvis gikk resten av dyrlegebesøket kjempe bra! 

Her ligger de små å hviler etter den store dagen; Titter man ekstra nøye ser man lille Minisnuta ligge under teppet på gulvet:) Gode pusene mine. De var veldig glade for å være trygt hjemme igjen!:)


Snart er det biltur til Stavanger der 2 av disse skal få nytt hjem hos familien min;) Jeg vet ikke om jeg gruer eller gleder meg mest til denne bilturen... jeg kan vel glemme at de små kommer til å sove fredlig i buret sitt... sukk.

Ps. Les gjerne mer om villkattene  jeg har reddet her 

all pictures by a norwegian housecat


bilde fra dyreklinikken tatt i sommer

Jeg anbefaler alle å merke dyrene sine med id chip samt en liten tatovering i øret. Forviller pusen din seg bort er det da lettere for de som finner den å hjelpe den raskt hjem igjen! 

3 kommentarer:

Datt sa...

Aaaw, for noen søtnoser! Og trollkatter! Hihi... De er litt lunefulle de kattene, derfor vi digger dem, right?? ;)

Panki sa...

flinkeste janni:)
de pusene kommer ha deg spesiell i hjertene sine resten av livet.selvom to av de skal være hos mamma i stavanger..for du har vert dems reddende engel:)
stooor klem

a norwegian housecat sa...

datt:) ja de er virkelig noen trollkatter;):)) veldig rampete! men ja man kan jo ikke annet enn å smelte av disse rare små?:)

panki:) god du er! 4 katter i leiligheten i oslo hadde nok blitt litt mye;) men ja , håper virkelig de kommer til å trives som stavangerkatter, de har jo skog og landområder de kan kose seg på her:))) å men allikevel, nesten trist å ikke ha de alle sammen nå!! for meg i hvert fall;)
gode klemmer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...